februar / 2017
01. 02. 2017

Murskosoboški župan podelil priznanja naj prostovoljcem

Mestna občina Murska Sobota, ki nosi naziv prostovoljstvu prijazno mesto, se je tudi v letošnjem letu poklonila tistim, ki nesebično pomagajo drugim.

Naj prostovoljka 2016 v Mestni občini Murska Sobota je postala Cvetka Vereš iz Bakovcev, predsednica dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src Vereševa je prav tako predsednica Večetničnega kulturnega, izobraževalnega, turističnega in športnega društva, ki ga je v Bakovcih ustanovila pred štirimi leti, prostovoljka pa je že od mladosti. Pri prostovoljnem delu se sooča s številnimi izzivi, saj pomoč potrebujejo tako mlajši, družine kot tudi starejši. Vereševa poudarja, da ji nagrada pomeni potrditev dobrega dela in obvezo za kvalitetno delo tudi v prihodnje. Na murskosoboški občini so se poklonili še ostalim organizacijam in posameznikom, ki so v minulem letu izkazali prostovoljsko srce. Naj prostovoljno društvo 2016 je tako postalo društvo tabornikov Rod Veseli veter, medtem ko so dijaki Srednje zdravstvene šole Murska prejeli naziv »Naj prostovoljne organizacije«.

Veliko prostovoljnega dela je bilo prav tako posvečenega mladi borki Luni Sofiji Wernig iz Kroga, ki je nujno potrebovala operacijo srca v Izraelu. Krajevna skupnost Krog in ŠKTD Kroške tikvi so septembra lani organizirali obsežno dobrodelno akcijo, s katero so zbirali finančna sredstva za osemletno deklico. Uspelo jim je in za to so si zaslužili priznanje za Naj prostovoljni dogodek minulega leta. Na vse prostovoljce je ponosen tudi murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek. Meni, da si pravzaprav vsi, ki delujejo na področju prostovoljstva, zaslužijo priznanja in pohvale. V svojem govoru je na pomen prostovoljstva in humanosti opozoril tudi Leon Novak, duhovnik evangeličanske cerkvene občine Murska Sobota. Zbranim je dal misliti z zgodbo o Samarijanu, ki je pomagal moškemu, ki so ga razbojniki pretepli. Novak je ob tem opozoril na Jezusove nauke in zbrane pozval, da jim sledijo.


po arhivu novic
po arhivu videa