februar / 2017
01. 02. 2017

Podelitev priznanj najboljšim športnikom in športnicam MOMS za leto 2016

V Grajski dvorani murskosoboškega gradu je potekala že 26. podelitev priznanj najboljšim športnikom in športnicam Mestne občine Murska Sobota za leto 2016. Podelitev sta organizirala Zavod za kulturo, turizem in šport ter Športna zveza Murska Sobota.

Mestna občina Murska Sobota se ponaša s številnimi uspešnimi športniki, ki so pomemben navdih vsem, ki šele stopajo na pot športa. Pozornost za njihovo borbenost, požrtvovalnost in odlične rezultate pa jim je bila izkazana s podelitvijo priznanj za njihove dosežke. Priznanja sta podelila predsednik Športne zveze Murska Sobota, Andrej Gomboši ter župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek.

Naj športnica leta 2016 je postala Asja Benčec, ki niza zavidljive rezultate v gimnastiki. Priznanje za najboljšega športnika pa je prejel Jure Kuhar, najboljši slovenski rokoborec zadnjih deset let. Tako niti ni naključje, da je prvo mesto med posamičnimi športi zasedlo Rokoborsko društvo Sobota, ki je v letu 2016 osvojilo kar 93 medalj. Pohvali pa se lahko tudi s članom, ki je najboljši rokoborski sodnik na svetu.

Priznanje za najboljšo moško športno ekipo med kolektivnimi športi je prejel odbojkarski klub Panvita-Pomgrad Murska Sobota, ki s člansko ekipo nastopa v 1. državni ligi. Drugo mesto pa je zasedlo društvo Nogometna šola Mura.

Priznanje za najboljšo žensko športno ekipo med kolektivnimi športi je pripadlo Ženskemu košarkarskemu klubu Pomurje. Na področju športa invalidov sta priznanje prejela Boštjan Vogrinčič, igralec goalballa, ki je sodeloval že na štirih para-olimpijskih igrah in Damjan Šebjan, ki je kot član slovenske košarkarske reprezentance gluhih osvojil številna priznanja. Posebno priznanje za dosežke v športni dejavnosti pa je prejel Peter Podlunšek, ki je v tekmovalnem akrobatskem letenju osemkrat postal državni prvak, krona tekmovalnega udejstvovanja v akrobatskem letenju pa je bil vstop v najhitrejšo motoristično tekmovanje na svet.

Naj bodo nagrajenci za najboljše športne dosežke v Mestni občini Murska Sobota za leto 2016 vzor vsem nam, še posebej pa mladim, ki se pri življenjskih ambicijah največkrat ozirajo ravno po lastnostih športnikov.

po arhivu novic
po arhivu videa