februar / 2017
01. 02. 2017

V Puconcih so se poklonili reformaciji

Puconci so ena od zibelk protestantizma, enega od poklonov reformaciji ob 500-letnici pa so izvedli prejšnji teden, ko je v tamkajšnji evangeličanski cerkvi sprva potekala ekumenska pobožnost.

Mag. Geza Erniša, častni škof evangeličanske cerkve, se je v nagovoru med drugim dotaknil tudi razmisleka o prihodnji podobi Evrope. Meni, da je od slehernega človeka odvisno, kakšno držo bo v zavzemanju za boljši jutri zavzel. Pri tem se lahko opremo na držo in značaj začetnika reformacije Martina Luthra Kinga. Slednji je dojel, da človek potrebuje pogum in zdravorazumski pristop. Po končani ekumenski pobožnosti je ob evangeličanski cerkvi sledil še osrednji dogodek prireditve – predstava na prostem Prišo je glas. V njej je več kot 50 nastopajočih pod režisersko taktirko Milivoja Mikija Roša prikazalo zgodbo reformacije skozi zgodovino.

Predstava je zadovoljila apetite obiskovalcev, tudi puconskega župana Ludvika Novaka, ki velike upe polaga predvsem na mlajše generacije, ki bodo soustvarjale našo prihodnost. In ravno mladi so so ob koncu predstave v celoti prevzeli vajeti v svoje roke in simbolično odvihrali v prihodnost. Prihodnost, kjer ne bomo delali razlik ne glede na barvo kože, kulturo ali veroizpoved. Vsak človek kot aktivni člen družbe lahko vpliva na to, kako bomo živeli čez nekaj let.


po arhivu novic
po arhivu videa